Wie: Marius Hilverda – Lid sinds: september 2015

Het begon allemaal met een spandoek die Marius zag hangen aan het begin van de Uithof. Het USKO stond erop en Marius’ interesse was gewekt. Een jaar later – toen Marius aan zijn studie Geneeskunde begon, meldde hij zich aan en sindsdien is zijn leven verreikt!

Waarom het USKO? “Ik ben bij het USKO gekomen om iets te doen met muziek en omdat ik van zingen hield. Ik koos voor het USKO en vind het geweldig! Aanvankelijk vond ik het samen muziek maken heel erg leuk. Juist met 150 mensen. Iets instuderen en dan echt tot een uitvoering komen is super. Nu heb ik ook heel veel vrienden in het USKO en dat vind ik heel erg gezellig. De meeste mensen zijn muzikaal en houden van klassieke muziek. Ik hield er van te voren niet van, mijn moeder maakte ook muziek – ik kreeg wel wat mee, maar ik vond het niets. Maar pas sinds het USKO ben ik ook buiten het UKSO veel klassieke muziek aan het luisteren. Dat probeer ik veel te doen. Het verbindt dus heel erg dat iedereen een vergelijkbare smaak heeft.”

Hoogtepunten in het USKO zijn het Bach-kamp en De Tournee.

  • Het Bach-kamp: één week lang zingen en muziek maken en in de tussentijd doe je leuke andere dingen: chillen, piano spelen en ’s avonds aan de bar, lekker feesten. Heel leuk en gezellig met als afsluiting het concert in Den Bosch.
  • De Tournee: Ieder jaar gaan ze iets meer dan een week op reis door Europa. Het voelt als vakantie met een hele grote groep vrienden en ondertussen maak je de hele tijd samen muziek. Ze geven dan ook (gratis) optredens. De opkomst is wisselend, maar toch zitten de kerken vaak vol!

Marius is een actief lid van het USKO en zit in twee commissies:

  1. De Pressie: Dat is de pers-commissie: posters ophangen, flyers uitdelen, mensen uitnodigen: alles voor uitverkochte concerten!
  2. De WIC: Wervings en Introductie Commissie. Voor de nieuwe leden verzorgen ze introductieweekenden, baravonden, spelletjes en ook op het Bach-kamp is er een speciale nieuwelingen avond. De werving voor het USKO doen ze vooral op de UIT: posters, flyers, spandoek, kraampje en natuurlijk optreden!

Marius: “Het USKO is de perfecte combinatie van muziek en vrienden: het geeft me heel veel energie, ik kom daar helemaal opgeladen van terug. Het is heel tof dat er ook een orkest bij zit. De meeste mensen zijn open en emotioneel: wat gevoeliger. Dat vind ik prettig, meer enthousiast. We vinden het allemaal geweldig en dat geeft heel veel energie.”

“Gilles Michels is geweldig. Hij kan het heel goed: dirigeren. Hij weet goed aan te wijzen waar de fouten noten zitten, heeft een heel goed gehoor, weet precies wat hij wil en weet het ook goed over te brengen. Hij is erg gepassioneerd voor en door de muziek. Hij houdt zelf ook veel van deze muziek en heeft ook andere ensembles. Hij is heel erg gemotiveerd, enthousiast, maakt leuke grapjes. Hij kan ook wel heel serieus zijn, als we bijvoorbeeld telkens een fout maken, dan kan hij een beetje chagrijnig worden, maar als wij het dezelfde avond weer goed doen, dan is hij ook weer heel blij.”

Het USKO Orkest repeteert elke woensdag van 20.00-22.30 uur en het Koor elke donderdag van 20.00-23.00 uur. Kijk ook op: http://www.usko.nl/.