Studentenvrouwenkoor Medusa is een enthousiast en gevarieerd gezelschap van tussen de 15 en 20 studentes. Het koor is opgericht in 1984 en wordt sinds 2015 met veel plezier begeleid door dirigente Iris van ‘t Veer. Kenmerkend aan Medusa is het variërende repertoire dit bestaat uit lichte klassieke muziek, modern klassiek, musical, filmmuziek maar ook volksliederen. Kortom voor ieder wat wils! Elk half jaar brengt een nieuw programma. De grote variatie aan thema’s en stijlen maakt dat zingen bij Medusa de muzikale ontwikkeling blijft stimuleren. Gewoonlijk geven de muzen een winter- en een zomerconcert, met af en toe projecten tussendoor. Bij deze concerten worden altijd stukken a capella uitgevoerd, maar Medusa zingt ook samen met professionele musici, variërend van één pianist tot een compleet strijkensemble met zangsolisten.

Muzikaliteit, maar ook gezelligheid, staan hoog in het vaandel bij Medusa. De repetities op dinsdagavond en de halfjaarlijkse repetitieweekenden zijn dan ook een leuke mix hiervan. Als enige vrouwenkoor voor studenten in Utrecht is Medusa een goede aanvulling op de andere muziekgezelschappen. De intieme sfeer van de muziek en de harmonieuze dan wel spannende samenklanken van de dicht bij elkaar liggende stemmen zorgen steeds weer voor een mooi resultaat.

Medusa is op zoek naar nieuwe leden! Zin om een keertje te komen kijken? Stuur dan een mailtje naar het bestuur, of kom eens langs tijdens de repetities. Medusa heeft geen audities, wel een stemtest. Zangervaring is dus niet per se nodig.