Dekoor Close Harmony bestaat uit 30 jonge, muzikale studenten uit Utrecht. Dekoor zingt voornamelijk jazz en pop, maar ook gospel, klassiek, en andere muziekstijlen komen voor in haar repertoire. Onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty zingt Dekoor a capella of met ondersteuning van een jazzcombo. Niet alleen de muziek, maar ook de presentatie is belangrijk bij Dekoor: elk nummer krijgt een passende staging van regisseur Marjolein Marzacu.

Dekoor stond de afgelopen jaren meermaals in verschillende Nederlandse theaters, maar was ook zichtbaar op optredens met grote artiesten; denk hierbij aan samenwerkingen met The Rolling Stones op Pinkpop en met DI-RECT in de Ziggo Dome. Met meerdere verschijningen bij De Wereld Draait Door, Podium Witteman en een optreden bij Ademnoot in 2019 is Dekoor zich ook thuis gaan voelen op de Nederlandse TV, en in 2016 en 2018 stonden ze zelfs op het internationale Sziget Festival in Boedapest.

Een lofzang op Dekoor Close Harmony kan al snel ontaarden in een beschrijving van hun prijzenkast. Dekoor mag zich meervoudig wereldkampioen Jazz en Pop noemen sinds de World Choir Games in China, de VS, Letland en Zuid-Afrika (2010, 2012, 2014, 2018), won herhaaldelijk de titel Beste Nederlandse Vocal Group en geniet nog steeds bekendheid door het winnen van het televisieprogramma Korenslag in 2007.

Dekoor repeteert iedere dinsdagavond van 20.15 – 23.15 uur in Parnassos. Daarnaast vindt er twee keer per jaar een repetitieweekend plaats.

Repetities: dinsdag 20.15 – 23.15 uur
Locatie: Parnassos (locatie binnenstad)
Toetreding: Audities vinden plaats in september (aanmelden via de website)
Contributie: UU-studenten €150,-, niet-studenten €173,- (incl. repetitieweekenden)
E-mail: info@dekoor.nl
Website: http://www.dekoor.nl  

Advertentie