daniel

Wie: Daniel Spitz – Lid sinds: september 2016

In de zomer ging de Duitse Daniel – ter voorbereiding op zijn Master jaar in Utrecht – op zoek naar orkesten en daar vond hij het USConcert. Even mailen met de orkestchef en het was geregeld. In september kwam hij op auditie en deze was succesvol! Sindsdien is Daniel trots bij de trombone-sectie.

Daniel: “Ik vind het USConcert een mix van mooie muziek, enthousiasme en gezelligheid en deze drie dingen tezamen maken het een prachtig gezelschap.”

Daniel speelt al 14 jaar trombone. Als kind en student heeft hij al veel in orkesten en ook solo gespeeld. Op dit moment studeert hij theoretische natuurkunde. Muziek is zijn hobby ernaast, maar het is wel een hele belangrijke hobby. Het muziek maken is met de paplepel in gegoten: zijn moeder heeft piano gestudeerd en is nu pianodocent en zijn vader heeft piano en directie gestudeerd en is nu directeur van een muziekschool. Dus hij moest wel! Maar daar is hij toch ook heel blij mee. Hij koos voor het spelen van trombone: “Ik vond de klank zo mooi. Als kind vond ik het zo mooi hoe de trombone werkte, het spelen gaf me veel plezier.”

Afgelopen periode heeft het USConcert gewerkt aan Mahler II. Daniel over Mahler: “Ik vind het een heel mooi stuk, ik heb het hiervoor ook al eens gespeeld. Het is heel groot, heel lang en bevat zeer veel bijzonder momenten. Het heeft heel veel kracht en samen met het goede koor in het vijfde deel is het een zeer bijzonder stuk om te spelen. Dat je dat als student in het buitenland mag spelen, wat een ervaring!”

Het USConcert repeteert op maandagavond onder leiding van Bas Pollaard. Daniel vindt het super wat Bas doet voor het orkest. “Ik vind het heel mooi hoeveel hij zorgt voor het orkest en hoe hij de stukken dirigeert. Hij heeft een hele frisse houding ten overstaan van de stukken. Andere methodes dan die ik nu ken. Voor een studentenorkest is het heel leuk om zo’n benaderingswijze te hebben. Meer aan een eind, als we heel diep in het stuk zitten en echt goede muziek maken, dat vind ik de mooiste momenten.”

Voor het publiek: “We maken muziek met heel veel enthousiasme en creativiteit. Voor ons is een optreden geen alledaagse gebeurtenis, het is juist heel bijzonder en dat kan je merken in (en aan) het publiek.”

Voor (toekomstige) deelnemers: “We zijn een goede muziekvereniging waar iedereen zijn/haar instrument mag spelen en een enthousiast lid van het orkest is. We zij niet alleen een orkest, maar ook een vereniging van vele verschillende studenten en we doen meer dan alleen muziek maken. We zijn meer dan een orkest alleen, we zijn ook een vriendengroep!”

Het USConcert repeteert elke maandagavond van 19.00 tot 22.00 uur. Kijk ook op: http://www.usconcert.nl/ en vergeet hen niet te liken op Facebook!