Ongeveer een jaar lang heeft het KOSMU bestuur zich hard gemaakt voor de muziekgezelschappen in Utrecht in de overleggen met de UU en HU over de bestuursbeurzen en erkennings regelingen.

Hoofdpunt van deze overleggen was de 80 – 20 regeling. Deze regeling houd in dat de UU een gezelschap of vereniging officieel erkent en financieel steunt door middel van een bestuursbeurs wanneer het aantal leden dat studeerd aan de UU 80% van het totaal is.

Veel verenigingen hadden aangegeven dat deze regeling te krap was en zijn daarom in overleg gegaan met het UU om in het nieuwe beleidskader een nieuwe regeling in te voeren.

Wij waren betrokken bij de overleggen over dit nieuwe beleidskader en, zoals eerder dit jaar verscheen in de DUB, is hieruit gekomen dat de regeling versoepeld wordt voor naar 75 – 25 regeling, met een extra bufferzone voor erkenning van 70%. Dit betekent dat je een UU aangesloten vereniging kan blijven wanneer 70% van je leden aan de universiteit studeren, maar dat deze vereniging geen bestuursbeurs ontvangt. En als extra, mogen we de HU studenten nu ook meetellen voor deze regeling!

Dit betekend dat het voor onze gezelschappen makkelijker wordt om lid te blijven van het KOSMU en de daarbij komende voordelen kunnen ontvangen. Daarnaast wordt het ook makkelijker om erkend te blijven en de bestuursbeurzen te ontvangen!

Wij zijn blij met deze uitkomst en dat wij onze gezelschappen hebben kunnen helpen in dit proces en dat de communicatie met de UU successvol is verlopen.

Voor extra informatie en een andere take op dit verhaal, zie het bericht van de DUB:

https://www.dub.uu.nl/nl/nieuws/uu-en-hu-versoepelen-regels-om-bestuursbeurs-te-krijgen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s