Ons originele logo was nogal verouderd. En wij hebben hem daarom vernieuwd! Met trots presenteren wij ons nieuwe logo en leggen wij uit waarom deze vernieuwing nodig was, en welke stappen er zijn ondernomen om tot het nieuwe ontwerp te komen.

Het originele logo was bijzonder. Een fermate boven de letters KOSMU, de lijnen van bladmuziek en een ondertitel met de afkorting KOSMU volledig uitgeschreven.

Dit logo weerspiegelde wel onze overkoepelende taak door gebruik te maken van de fermate. De lijnen suggereerde daarbij extra naar muziek en de volledige betekenis van de afkorting KOSMU maakte dat er geen onduidelijkheid mogelijk was. Helaas is de qualiteit van dit logo, door de veroudering ervan, niet beter meer dan dit en is hij enkel te gebruiken als banner door de lange ondertitel.

En omdat we tegenwoordig op social media onze naam ook naast de afbeelding kunnen zien en daarnaast ook op de website onze volledige naam hebben uitgeschreven is dit vrij overbodig om te doen in een logo. Daarnaast is dit ook erg lang en maakt het het logo wat druk en straalt het niet een eenduidige boodschap uit.

Een paar jaar geleden is een ander logo ontworpen, dit was een goede verbetering. Een duidelijke groene cirkel spreekt de letters KOSMU, en de achtergrond is een combinatie van de logo’s van onze gezelschappen die wij represeteren.

Een duidelijk nadeel van deze logo’s op de achtergrond is dat dit het logo ook sneller verouderd. Inmiddels is het logo van het Huisorkest veranderd en is het Utechts Blazers Ensemble geen onderdeel meer van het KOSMU, ook is het USKO logo vernieuwd en is Big Mondays tegenwoordig de Utrechtse Studenten Bigband.

Enkel de achtergrond updaten van dit logo zou mogelijk zijn, waare het niet dat het groen semi – transparant is waardoor de logo’s ook in het groen vast staan. Een origineel bestand van dit logo is inmiddels ook verloren gegaan en daardoor is dit logo niet meer representatief voor onze stichting en niet meer te gebruiken.

Samengevat hebben wij een nieuw universeel logo nodig wat een goede hoeveelheid aan tijd vooruit kan, zich kan aanpassen aan verschillende toepassingen en in alle juiste bestandsoorten aanwezig is.

Wij hebben hiervoor de besturen van onze gezelschappen gevraagd om feedback en input over onze ideeën voor een nieuw logo. Hierbij kwamen, zoals hieronder te zien, bij de eerste ronden vooral de termen als rust, strak en minimalisme naarvoren.

Dit hebben wij gecombineerd met saamhorigheid waar wij als KOSMU voor staan en kwamen met een ronde nieuwe aangepaste opties. Deze werden goed ontvangen en de feedback hierop was dan ook minimaal met focus op de positie van de letters tegenover het symbool en de dikte van de lijnen die het logo maken.

Dit toegepast te hebben zijn wij tot een uiteindelijk logo gekomen, te zien op al onze social media en de beginpagina van deze website:

De dirigent representeert onze overkoepelende taak en representatieve taak tegenover de studenten muziek organisaties die wij vertegenwoordigen. De minimalistische uitstraling en positie van elementen representeert onze officiele uitstraling en belooft dat wij onze gezelschappen serieus nemen. De actieve houding van de dirigent geeft aan dat wij ons als KOSMU altijd actief zullen inzetten voor de belangen van onze gezelschappen en geeft daarbij ook aan dat wij ons relateren met muziek gezelschappen.

Opdat dit logo nog jaren mee kan gaan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s