De Bigband als solist.

 Wie: Sofie van den Brand – Lid sinds: oktober 2015.sofie

Sofie speelt tweede altsax bij de Bigband en dat doet ze met veel plezier! Quote: “Er is niets leukers dan de bigband.”

Na de middelbare school deed Sofie een tussenjaar in Amerika. Toen ze terugkwam had ze op muziekgebied niets. Via internet kwam ze de Utrechtse Studenten Bigband tegen en hen mailde ze voor een auditie. Gelukkig zochten ze op dat moment twee saxen en na een succesvolle auditie mocht ze als tweede alt aan de bak bij de Bigband!

Sofie: “Er is niets leukers dan de Bigband. Zo’n eenheid. We hebben één keer in de week repetitie, maar elke week zie ik wel minstens drie keer iemand van de band. Het is super gezellig en ik kan me geen leukere groep voorstellen! We zijn maar met zijn 20-en. Daardoor is het een heel select groepje. We blijven meestal bij de borrel en maken samen veel mee.”

De Bigband is heel erg entertaining. Het streven is om het “stereotype Bigband” wat te doorbreken en te laten zien dat het nog steeds van déze tijd is. Fris en Energiek. Iedereen heeft ook choreografieën, deze ontstaan gelukkig altijd vanzelf tijdens de repetities: het zijn spontane bewegingen. Sofie: “In het begin vond ik het best wel lastig om het spelen met de choreografie te combineren, maar het gaat steeds beter. Nu gaat het al haast vanzelf – je groeit echt enorm.”

De Bigband repeteert nu voor Bigband Festival Lelystad Winnars Edition. Ze deden eerder mee en toen heeft de zangeres Karen de solistenprijs gewonnen. Ze hebben door het jaar heen meer gigs en hebben bijvoorbeeld een vast galarepertoire voor als ze gevraagd voor feestjes/gala’s en studeren ondertussen moeilijkere stukken in voor Festivals en andere optredens.

Sofie is onder de indruk van dirigent Daan Bogers. Hij is – naast het feit dat hij een ontzettend goede dirigent is – echt één met de groep. Zijn enthousiasme is groots en doet vaak even een drankje mee bij de borrel. Ook componeert en arrangeert hij zelf stukken voor de Bigband, zoals het nummer ‘Grey’ voor de campagne ‘Dare to be Grey’ en het stuk voor de UIT-week!

Een van de mooiste momenten tijdens een repetitie: “Als de saxofoons worden gecomplimenteerd door de dirigent. Het is altijd koper versus saxofoons. Een kleine strijd – lekker cliché. En de dirigent is zelf trompettist, dus als hij ons complimenteert, moet het wel echt goed zijn! Dat voelt dan super.”

Waarom zou je bij de Bigband moeten komen repeteren: Je kunt je geen betere rode lijn door je studentenwereld heen wensen. Dinsdagavond is het hoogtepunt van je week. Je bent echt onderdeel van een hele leuke groep. Echt speciaal. Je kunt bijna niet gemist worden.

Waarom zou je moeten komen kijken bij de Bigband: Het is één groot feest. Je hebt zeker weten een super toffe avond. “We stralen zo veel energie uit en geven dat ook iedereen. Er valt heel veel te lachen om bijv. de Macarena van de trompetten!”

De Utrechtse Studenten Bigband repeteert op dinsdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. Ze zijn op dit moment hard opzoek naar een ZANGER(ES) en een TROMPETTIST. Kijk op hun website: http://www.usbb.nl/ voor meer informatie en bezoek ook de Facebook eens!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s